Carlet 01

Las comisiones de la Junta Local Fallera de Carlet no plantarán las fallas que no se plantaron el pasado mes, quedando suspendidas definitivamente las Fallas 2020. “Las 7 fallas carletinas decidieron ayer suspender la celebración de la semana fallera”. Así se comunica en las redes sociales del Ayuntamiento de Carlet la decisión, tomada por 5 votos a 2.

A propuesta de la Junta Local Fallera, Carlet celebrará un Mig Any Faller del 8 al 10 de octubre, coincidiendo con el día de la Comunidad Valenciana. “Queda por delante una semana para que las diversas comisiones aportan ideas para las celebraciones”, especifican.

Los representantes falleros de 2020, incluyendo a la Fallera Mayor de Carlet y su corte de honor, repetirán reinado en 2021.

 

AMPLIACIÓN DE LA NOTICIA

La Junta Local Fallera de Carlet ha emitido un comunicado explicando la medida, la cual ha causado todo tipo de comentarios y controversia en las redes sociales a lo largo del día. A continuación reproducimos el comunicado.

 

COMUNICAT DE LA JUNTA LOCAL FALLERA DE CARLET

La Junta Local Fallera de Carlet en nom de les set comissions falleres informa de la decisió al voltant de la celebració de la setmana fallera de les Falles 2020. Una decisió que es va prendre ahir a la vesprada en una junta extraordinària celebrada de forma tclcmàtica ateses les circumstàncies, i en la qual participaren els presidents de les 7 comissions i el president de la Junta local Fallera.

La votació tenia per objecte determinar si es celebrava la tradicional setmana Fallera en el mes d’octubre de 2020 o si pel contrari s’ajornava la celebració de la setmana Fallera al mes de març de l’any 2021.

La decisió va ser el fruit de sumar els vots de cada comissió, que particularment havia sotmès a consulta durant la setmana anterior amb els seus respectius fallers i falleres.

Resultat d'esta junta extraordinària. 5 de les comissions falleres  decidiren ajornar la Setmana Fallera i aixi poder tancar l’exercici 2020 i per altre costat. 2 comissions falleres votaren a favor de la celebració de la semana Fallera de 2020. Així que per majoria de 5 comissions es va adoptar l’acord d’ajornar la Setmana Fallera a 2021.

D’altra banda, des de Junta local Fallera de Carlet, es va proposar aprofitar el cap de setmana, coincident en la celebració de la festivitat del 9 d’Octubre a la nostra localitat, per a celebrar el Mig Any Faller de manera extraordinària. I així es va decidir la celebració entre el 8 i el 10 d’octubre.

Esta decisió s’ha pres a la fi de treballar per fer uns Falles 2021 més grans, si cap. Pel que fa a la plantà dels monuments, cap de les 7 comissions falleres va a deixar de costat els artistes fallers. De fet totes les falles de la ciutat han contactat amb els seus artistes fallers per a dir-los que per a les falles del 2021 compten amb ells i que es faràn ampliacions dels monuments, amb l’objectiu de que la seua economia, que s’ha vist truncada arran la situació d’alarma que estem vivint, continue endavant.

Les falles de Carlet, junt a la Junta Local Fallera, estan encapçalades per fallers i falleres de cap a peus. que estimen les seues comissions, la seua gent i sobretot els seus artistes, que a la fi son part essencial de la festa josefína.